Felnőtt

A felnőttkorú diszkalkuliával diagnosztizált személyek számára kiemelt jelentősége van a hosszabb idő alatt a képességeihez igazított kompenzáló technikáknak, és a személyiségének megerősítésének.

Felnőtt korú számolási zavart mutató személyek esetében a magyar nyelvre adaptált Numerikus Feldolgozás és Számolás Teszt alkalmazható diagnosztikus jelleggel. A tesztről a Tudomány/Diagnosztika menüben olvashat részletesebben. Felnőttkorban is fontos a megfelelő profil meghatározása.

A mindennapok során egyénre szabott technikák, módszerek szükségesek a felnőtt számolási zavart mutató személyek esetében. A felnőttek személyes véleményét megtekintheti az Életek menüpont alatt.

A felnőttkort meghatározzák a kezelhető élethelyzetek kialakítására kidolgozott egyéni módszerek, mint például a bankkártyás fizetés a készpénz helyett, mert így nem kell vesződni a visszajáró kiszámolásával, vagy a közlekedés során új útvonal bejárásához útvonaltervező program használata, a pontos idő meghatározásához pedig a digitális kijelzős óra vagy a mobiltelefon használata.

Néhány megküzdési stratégia

  • Digitális óra
  • Mobil aplikációk
  • Jelzőrendszer programokhoz (appok)
  • Szín- és forma azonosítás az adatoknál, táblázatoknál
  • Térkép appok, és pontos útmutatások

Ugrás az oldal elejére.