Életek

A Dyscalculiaport felületei hagyományosan tudományos információkat és gyakorlati ötleteket ad a számolás területén számolási zavart mutató személyek számára.
Ahogy nem lehet külön kezelni a szakmai tudást az érintett személy egészétől, így a Dyscalculiaport felületeimen sem kommunikálhatok mást.
Nem elég a szakmai tudás, az embert egységében támogathatjuk sikerrel. Ehhez a szemlélethez járul hozzá egy kedves ismerősöm, aki a saját bőrén tapasztalta meg a magyar ellátórendszer minden előnyét és hátrányát. Azt gondolom, az ilyen személyes történetekből igen sokat kamatoztathatunk.

Kovács Hanna elmeséli, hogy a diszkalkulia jelenléte, hogyan határozza meg mindennapjait, mint például a vásárlást, illetve mesél gyermekkoráról és az akkori oktatási rendszerben számára megjelenő kedvezményekről. Hanna megtalálta a szakmáját, csecsemő- és kigyermeknevelő.

Ide klikkelve megnézhető az interjú a Youtube csatornán.

Rajnai Imolának köszönöm a bátorságot, hogy megosztotta velünk a történetét!
rajnai-imola“Üdvözlöm a kedves Dyscalculiaport Olvasót,
Rajnai Imola vagyok 4. éves nappalis Bárczis hallgató. Értelmileg akadályozottak és Tanulásban akadályozottak szakirányon tanulok.Azért felvételiztem ide mert szeretnék fogyatékos gyerekekkel foglalkozni és megismerni a saját problémámat is.
Diszlexiás, diszkalkuliás és diszgráfiás vagyok ami egy kis kori agydaganat miatti résleges féloldali bénulás miatti oldal átszokásból ered.
Óvodától 3. osztályig jól ment a tanulás, még unatkoztam is mert ismertem már a betűket. De már az olvasással gondjaim voltak és szüleim 4. osztályban szóltak a tanítónak hogy valami nincs rendben, mert otthon rengeteget tanulok, és felmondom a leckét, és mégis rossz jegyeket szerzek másnap. Erre az volt a válasz hogy majd kinövöm. Szüleim nem hagyták annyiba a dolgot. Kaptam egy kis segítséget és elindultunk a szakértői vélemény után is. A szakértői bizottságtól 7. osztályra kaptam véleményt, de jól le is szúrtak, hogy miért ilyen későn mentünk.
A tanulás nem megy zökkenőmentesen, sokat bele kell fektetni, de van egy célom, és tudom, hogy ez kell hozzá, hogy elérjem azt.”

IDE klikkelve megtekinthető a tapasztalati szakértő videója a Youtube csatornán.

További videók más forrásokból
– Videó híres diszkalkuliás személyekről
– Megoldások Magazinja – 2012.10. 25. – A számolási zavarról

Ugrás az oldal elejére.