Gyakorlati könyvek

Hogyan győzzük le a számolási nehézségeket? + virtuális melléklet
Ronit Bird
Képtalálat a következőre: „ronit Bird”Az Akadémia Kiadó jóvoltából 2012- ben megjelent kiadvány a 9 – 16 évesek számára nyújt támogatást számolási zavar, diszkalkulia esetén gyakorlatias játékokkal, számolás- módszertannal. A kiadvány külön előnye, hogy az izgalmas játékok kevés eszközt igényelnek biztosítva a költséghatékonyságot.
A kiadvány mellékleteként letölthetőek a feladatokhoz szükséges számjegyek, számképek.
A szerzőtől ugyanebben az évben jelent meg a Száz játék és fejtörő a számolási nehézségek legyőzésére – Gyakorlókönyv diszkalkuliával küzdő diákoknak címmel.


Inkluzív nevelés Sérülésspecifikus eszköztár a pszichés fejlődés zavaraival küzdő gyermekek, tanulók együttneveléséhez
Csákvári Judit, Darvasi Lászlóné, Demeter Gáborné
ONLINE KÖNYV
Az online hozzáférhető szakmai kiadvány a diszkalkulián túlmutatóan a pszichés fejlődési zavarok esetében mutat be széles tematizált módszertant és a hozzá kapcsolódó eszköztárat. A szakemberek számára változatosan alkalmazható kiadvány.

A diszkalkuliás (számolásgyenge) gyerekek
Karin Elke Krüll
a-diszkalkulias-szamolasgyenge-gyerekekA mi gyermekünk könyvsorozat tagjaként jelent meg 2000-ben az Akkord Kiadó Kft. gondozásában Huba Judit fordításával Karin Elke Krüll A diszkalkuliás (számolásgyenge) gyerekek című kiadvány. A kézikönyv előnye, hogy a mindennap emberéhez szól, így nem csak a szakemberek számára, hanem az érintetteknek, szülőknek, többségi pedagógusoknak ad információkat, ötleteket. A szerző a diszkalkulia területén szerzett tapasztalatai alapján írja le a diszkalkulia tüneteit, diagnosztikus és terápiás lehetőségét, illetve az érintett gyermeket körülvevő szülők, pedagógusok együttműködésének jelentőségét kitérve a lelki problémákat okozó ördögi körre, melyről az Ördögi kör a diszkalkuliát átélő személyek esetében című bejegyzésben olvashat bővebben.


 

Ugrás az oldal elejére.